Wednesday, December 1, 2010

The Nines (2007)

Χτες το βράδυ είδα την ταινία The Nines.


Δεν είναι καινούρια, το 2007 κυκλοφόρησε αλλά περιέργως δεν την είχα ακούσει πότε. Την ανακάλυψα ψάχνοντας τη φιλμογραφία του αγαπημένου Ryan Reynolds. Παρεμπιπτόντως βρίσκω τον τύπο εκτός από κούκλο απίστευτα ταλαντούχο και με μεγάλη γκάμα ρόλων. Τον πρωτοείδα στην κωμική σειρά Two guys, a girl and a pizza place από την οποία γνωρίσαμε και τον γοητευτικότατο Nathan Fillion του Castle. Προσωπικά ξεχωρίζω τις ερμηνείες του Reynolds στην ταινία The Amityville Horror και στο πρόσφατο Buried.

Για να επιστρέψουμε στη χτεσινή ταινία, πρέπει να πω πως όταν αποφάσισα να τη δω δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται. Το μόνο που είχα διαβάσει ήταν πως η υπόθεση αφορούσε 3 χαρακτήρες των οποίων οι ζωές με κάποιο τρόπο συνδέονται. Με περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Δεν έχει καμία σχέση με τις κλασικές δραματικές ταινίες με στοιχεία μυστηρίου. Πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη δουλειά, με καλογραμμένο σενάριο και ιδιαίτερα καλές ερμηνείες και από τους 3 πρωταγωνιστές. Δε θα προδώσω κάτι από το σενάριο αφού τελικά βοηθάει να μην γνωρίζεις και πολλά στοιχεία εκ των προτέρων. Εγώ προσωπικά αν και έχω παρακολουθήσει αρκετές ταινίες (και τέτοιου ύφους) δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο και το αποτέλεσμα με ξάφνιασε πολύ θετικά.
Πάρτε μια γεύση από το trailer (το οποίο btw είναι εντελώς παραπλανητικό) και περιμένω τις κριτικές σας.

1 comment:

YouKnowWho said...

Μαλακία στο τετράγωνο.. (το πρωτο μέρος βλεπόταν..) Είχε κάποιες καλές ερμηνείες... Σας πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ότι όταν κάποιος δεν λέει τίποτα.. δεν έχει τίποτα που να αξίζει να υπωθεί!! Αν αυτό είναι καλογραμμένο σενάριο.. τότε εγω είμαι 8αρι.. (Κοάλα που ελέγχει τον καιρό).. Πάντως μια πρόταση αν θέλετε να την δείτε.. φροντίστε να έχετε πάρει κάτι πριν.. αυτός που το έγραψε σίγουρα είχε πάρει..